maandag 30 juli 2012

irritaties

De naam zegt het al, irritaties. Wat is allemaal irritant, dat kan van alles zijn.
Bv.
Mensen die de bochten afsnijden en niet op de fietsers letten (plet)
Mensen die te hard rijden, rijd je netjes honderd en dan wordt je aan de lopende band ingehaald door andere auto's.
Mensen die toeteren als ze wegrijden, hier bv. als ze hun kind bij de kinderdump hebben gebracht, toet toet, dag dag dag dag , toet toet en dat om 7.30hr
Mensen die scheef parkeren of in twee vakken tegelijk.
Mensen die met hun deur tegen jouw auto aanbeuken, parkeerschade noemen ze dat.
Mensen die zodra het licht op groen springt gelijk op de toeter hangen.
Mensen die nog even extra gas geven zodat jij niet kan invoegen.
Bumperklevers zijn ook zeer vervelend.
Onnodig links blijven rijden terwijl je makkelijk naar rechts kan is ook irri.
Mensen die keihard door de wijk rijden en dan in hun eigen straat wel netjes 30 rijden.
Mensen die 'even' parkeren in de berm en dan niet meer kunnen wegkomen ( verzakt) en dan verwachten dat jij even komt helpen duwen. ( not )
Wat dacht je van wielrenners die op de openbare weg fietsen terwijl er een fietspad is terwijl je daar helemaal niet mag fietsen.
Wat dacht je van wielrenners die met 30 man tegelijk over het fietspad daveren en iedereen aan de kant vloeken.
Van de week nog meegemaakt, ik wil fietsend naar links (rotonde)oversteken komt er een auto met piepende banden aangescheurd zodat ik vol in de remmen moet om niet platgewalst te worden. Denk je dat hij sorry of zo zegt, niks daarvan, een gestrekte middelvinger kon ik krijgen.
Nog wezen vissen afgelopen zondag, in het kanaal langs de Kennedylaan, last van pleziervaart inderdaad maar denk je dat ze wat uitwijken of rustiger gaan varen, welnee vol gas zodat de golven over de kant slaan. #fail

En  nu de herfst ellende.
Ken je die witte besjes ? Klapbessen of Sneeuwbessen, die kan je zo leuk wegblazen met een stukje buis, naar voorbij rijdende fietsers zoals ik dus.
Ze schieten ook met bessen van de Aucuba en de hulst, die dingen zijn dus hard, au dus.
Kastanjes ook leuk, kan je mee gooien ! Ook auw.
Wat ook leuk is, die feesten die je nu op scholen krijgt, je kan het spoor van vernieling volgen, overal glas van de indrink jongeren, flesjes op het fietspad.
Wat te denken over het werk aan de weg, ze zijn hier letterlijk overal aan het werk aan de weg of er vlak naast, ze beginnen met zwaar materieel om jawel 7:30 hr graven boren trillen slopen enzovoorts, leuk als je nog ligt te slapen.
Ik zeg tegen zo'n gast, wat een herrie maken die machines, zegt hij, ja dat weet ik maar we hebben van die geluidsbeschermers op. ? Dat zal best zeg ik maar wij hebben die niet op #takkeherrie.

Later meer.

1 opmerking:

  1. Via het lezen van alle info, stuit ik op je blog, leuk deze, nog altijd actueel deze irritaties. Je blog is wel in de vergeethoek geraakt, geen tijd meer ;)

    BeantwoordenVerwijderen